У діамантовому намисті Єлизавети: королева-консорт Британії Камілла затьмарила всіх білосніжним образом (фото)

Читать на русском
Автор
5697
Король Великої Британії Чарльз III та королева-консорт Камілла
Король Великої Британії Чарльз III та королева-консорт Камілла. Фото Getty Images

75-річна дружина Чарльза III одягла коронаційне кольє

Старший син королеви Великої Британії Єлизавети ІІ, яка померла восени 2022 року, — 74-річний Чарльз, 6 травня 2023 року стає повноправним королем Сполученого Королівства та ще 14 країн Співдружності націй. Разом із дружиною Каміллою він зійшов на королівський трон і став 40-м королем Великої Британії.

Варто приділити увагу білому наряду Камілли, яка в буквальному значенні затьмарила всіх присутніх жінок, включаючи саму Кейт Міддлтон.

Відомо, що дружина Чарльза одягла коронаційне кольє, дебют якого відбувся 1902 року, коли королева Олександра одягла його на коронацію короля Едуарда VII. Підвіска з діамантом важить 22,48 карата, і він названий Лахорським.

чарльз та каміла
Фото: Getty Images

Намисто було подаровано королеві Вікторії у 1851 році. Вона носила його на власній коронації і в кількох офіційних випадках після цього, а потім його одягала і сама Єлизавета ІІ.

чарльз та каміла
Фото: Getty Images
чарльз та каміла
Фото: Getty Images
Камілла
Фото: Getty Images

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на історичній події у Вестмінстерському абатстві присутня перша леді України Олена Зеленська. Дружина українського президента продемонструвала елегантне вбрання від вітчизняного бренду.