Головне — без паніки: ефективна хитрість, як відіпрати пляму соусового томатного соусу

Читати російською
Автор

Свіжі плями від томатного соусу видалити найпростіше, проте і з засохлими можна впоратися

Сезон шашликів відкритий, а це означає, що незабаром особливу популярність набиратимуть лайфхаки як вивести жирні плями з джинсів або футболок, а також можуть виникнути питання і про томатний соус, яким також легко змаститися на пікніку. На щастя, є кілька порад з прання, які швидко розв'язують цю проблему.

Як зазначає портал santeplus, не варто панікувати і вже прощатися з річчю, на яку потрапив томатний соус. Є кілька ефективних методів, які врятують ваші речі.

Як видалити плями від томатного соусу

  • Сіль та перекис водню

Спочатку помістіть забруднену тканину під сильний струмінь води. Потім посипте пляму сіллю або замочіть одяг у сольовому розчині та залиште на кілька годин. Акуратно потріть пляму, перш ніж промокнути її ватним тампоном, змоченим перекисом водню. Потім випрати одяг в машині як завжди.

  • Зубна паста

Нанесіть трохи білої зубної пасти на чисту зубну щітку та акуратно потріть пляму круговими рухами. Після прополощіть річ у холодній воді і виперіть в машині, як завжди.

  • Тепле молоко — лайфхак для джинсів

Замочіть забруднену ділянку в місткості з теплим молоком і залиште діяти приблизно на п’ятнадцять хвилин, перш ніж змити чистою водою. За необхідності доповніть цю операцію розчином оцту (2 столові ложки оцту на склянку води). Потім прополощіть одяг і дайте йому висохнути.

Раніше "Телеграф" ділився перевіреним лайфхаками, які допоможуть вибілити старі простирадла. Використовувати відбілювати не варто, тому що він може зіпсувати тканину та надати речі жовтизну.