Зробіть це у червні, і малина завалить вас рясним урожаєм: поради досвідчених садівників

Читать на русском
Автор
12388
Чим краще про малину дбати, тим рясніша вона плодить
Чим краще про малину дбати, тим рясніша вона плодить. Фото pexels.com

Дотримуйтесь цих порад, і малина віддячить вам щедрими гронами ягід

Малина — це досить невибаглива рослина, проте якщо приділити їй трохи кохання, уваги та турботи, вона щедро віддячить своїм власникам. Небагато добрив, правильний і своєчасний полив — і вам не вистачить відер, щоби зібрати всі ягоди з кущів.

Як доглядати малину у червні, щоб отримати щедрий урожай, розповідає портал prostoway. Досвідчені дачники вже давно користуються цими порадами і насолоджуються смачними та соковитими ягодами малини.

Як доглядати малину в червні

Перше, на що потрібно звернути увагу, — це полив. На початку літа малині не вистачає вологи, тому поливати кущі варто частіше. Ідеально підійде метод дощування з невеликим тиском води.

Другий етап — підживлення фосфорно-калійними добривами під час утворення зав’язей у малини. Найчастіше це припадає на другу половину червня. Після поливу можна удобрити кущі пташиним послідом, який розчиняють у воді у пропорції 1:20. Або можна використовувати деревну золу – 150 г на 1 м квадратний.

Крім цього корисним підживленням буде сечовина. На 10 л води розчиняють 1 столову ложку засобу і оббризкайте листя малини увечері, коли немає сонця.

Раніше "Телеграф" писав, як убезпечити малину від хробаків. Названо чотири ефективні способи.