Урожаю буде втричі більше: секрет досвідчених дачників у вирощуванні картоплі

Читать на русском
Автор
10691
Як підгодувати картоплю — лайфхак
Як підгодувати картоплю — лайфхак. Фото Freepik

Ви будете приємно здивовані результатом

Картопля — це, напевно, найпопулярніший овоч, який на своїх ділянках вирощують дачники, навіть якщо це всього пару кущиків. Однак і з них можна зібрати дуже багато врожаю, якщо, звичайно, правильно удобрити. Ну і не забувайте боротися із колорадським жуком.

Як зазначає портал prostoway, щоб у рази збільшити врожай, потрібно підгодувати картоплю в період її цвітіння. Правильне підживлення допоможе сформувати картопляне лушпиння, щоб воно не тріскалося і було стійке до хвороб. Також це допоможе збільшити тривалість зберігання картоплі.

Чим підгодувати картоплю

Відмінним рішенням буде удобрити кущі картоплі нітратом кальцію та кальцієвою селітрою. Між рядами засіб розкидати не потрібно, адже до того, як він даватиме користь, піде багато часу. Разом позитивного ефекту не буде. Потрібно використати позакореневі добрива.

Щоб приготувати правильне добриво, розчиніть кальцієву селітру у розмірі 1 столової ложки 10 л води. Цим розчином обприскуйте картоплю при цвітінні або протягом 2 тижнів після. Результат вас приємно здивує.

Раніше "Телеграф" розповідав, яким засобом поливають перець досвідчені дачники, щоби збільшити врожайність. А ще ми писали, як використовувати бананову шкірку для підживлення популярних рослин.