Гарбуз виросте великим і красивим, якщо підгодувати його цим безкоштовним настоєм: рецепт чудо-добрива

Читать на русском
Автор
8764
Ви будете вражені результатами
Ви будете вражені результатами. Фото pexels.com

Ефективно, просто та максимально бюджетно

Гарбуз це один з найбільш невибагливих овочів, однак і він також потребує підгодівлі та особливого догляду, як і інші рослини на городі. На щастя, щоб дати овочу необхідні йому азот, калій, фосфор і цинк не потрібно скуповувати купу добрив. Всі ці елементи можна знайти у безплатному та доступному засобі.

І це диво-добрива — деревна зола, пише портал prostoway. Найкраще використовувати попіл із печей та камінів, а також підійдуть і залишки спалених сухих гілок.

Рецепт добрива із деревної золи дуже простий. Спочатку потрібно приготувати концентрований настій із попелу та води. Для цього наповніть місткість на 1/3 золою, залийте гарячою водою і залиште розчин настоюватися на 2 дні, періодично його помішуючи засіб. Потім процідіть концентрат і кожен літр добрива, що вийшло, змішайте з 9 літрами чистої води.

Застосовувати підживлення потрібно під час формування зав’язей. Найкраще удобрювати гарбуз рано-вранці або ввечері. Спочатку полийте грядки простою водою, потім зробіть невеликі канавки біля кущів, налийте в них підживлення, а потім присипте їх ґрунтом. Будьте обережні, щоб засіб не потрапив на листя та стебла.

Раніше "Телеграф" писав, як правильно поливати огірки, щоб вони не були гіркими та грубими. Також ми писали, як не можна поливати помідори, щоб не втратити врожаю.