Сонячний вітер прямує до Землі: чи чекати на магнітну бурю

Читать на русском
Автор
11062
Магнітне збурення 21 червня та буря 22 червня
Магнітне збурення 21 червня та буря 22 червня. Фото Українська правда

Одні за іншими Сонце посилає Землі нові космічні подарунки

Астросиноптики повідомляють, що окрім загрози з плями AR3335, Землю найближчими днями може накрити дводенна геомагнітна буря.

За даними Spaceweather, 21 червня магнітне поле планети може стати нестабільним через численні потоки сонячного вітру, які "витікають" з отворів в атмосфері світила. До того ж, 22 червня викид корональної маси (СМЕ) може несподівано завдати удару по Землі і викликати незначну магнітну бурю.

Але, фахівці з сайту Gismeteo впевнені, що протягом 20-22 червня за графіком геомагнітної активності не прогнозується жодної бурі. А от на що слід чекати, так це на невеликі збурення 2-3 балів потужності.

Тим часом, астросиноптики з Meteoagent підтримують думку фахівців з Spaceweather. Вони впевнені, що магнітну бурю слід чекати 19-20 червня. Геомагнітний шторм сягне 5 балів потужності, що прирівнюється до сонячного шторму високого рівня.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про одну з найбільших плям на Сонці, яка була виявлена у 1859 році. Вона була настільки великою, що спровокувала магнітні бурі на Землі. Внаслідок удару згоріли телеграфічні станції та на небі з'явились полярні сяйва.