Нехай за їжу заплатить друг: як у грузинській традиції поїсти безкоштовно вам допоможуть хінкалі
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Ніяких ножа та вилки!
Хінкалі – традиційні грузинські пельмені. Ця ситна, ароматна страва стала популярною у всьому світі.
Їсти багато хінкалі, як і готувати їх – це справжнє мистецтво. Як правильно вживати цю страву, щоб не зганьбитися, розповімо разом з Ukr.Media.
Як правильно їсти хінкалі
За етикетом хвостики не їстівні. Вони робляться лише для того, щоб зручно тримати хінкалі.
Усередині самого мішечка з тіста знаходиться не лише начинка із соковитим фаршем, а й бульйон. Саме тому хінкалі потрібно з’їсти його в один укус. Однак якщо їсти його відразу після приготування, можна запросто обпектися. Страви потрібно дати трохи охолонути.
Після візьміть хінкалі за хвостик і переверніть догори дном. Відкусіть невеликий шматочок тіста і випийте бульйон. Потім їжте м’ясну частину.
Ніколи й за жодних обставин не їжте хінкалі столовими приладами. У цьому випадку ви дасте бульйону розтектися по тарілці, чим дуже образите кухаря.
Як "змусити" друга заплатити за хінкалі у ресторані
Річ у тому, що за грузинською традицією після ситного обіду кожен підраховує хвостики від хінкалі на тарілці. Той, хто з’їв найменше, оплачує рахунок. Тому їжте хінкалі якнайбільше – так ви ще й заощадите свій бюджет.
До речі, смак хінкалі може покращити відповідний соус. Спробуйте і ви не зможете відірватися!