У кого День ангела 12 липня: усі іменини

Читать на русском
Автор
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 12 липня
Розібралися, кого вітаємо з Днем ангела 12 липня. Фото telegraf.com.ua

Не забудьте привітати з іменинами знайомих

У середу, 12 липня, у 2023 році відзначається Всесвітній день бортпровідника цивільної авіації, Свято першоверховних апостолів Петра та Павла, слов’янське свято День Снопа Велеса, День фотографа (День святої Вероніки – покровительки фотографії), День різнокольорових очей. Також у цей день носії трьох імен святкують свої Дні ангела.

Чоловічі іменини 12 липня

Павло, — це ім’я має латинське походження і перекладається як "маленький", "невеликий". Це ім’я набуло широкого поширення в християнських країнах завдяки апостолу Павлу.

Петро, — це давньогрецьке ім’я, яке можна перекласти як "скеля" або "камінь". Це ім’я також популяризувалося за рахунок поширення християнства, оскільки Петром звали одного з апостолів. 12 липня відзначається велике православне свято, День святих апостолів Петра та Павла (Павлов день), — згідно з церковними переказами, цього дня багато років тому святі прийняли святе мучеництво. Ряд церков відзначають цей день за старим календарем 29 липня.

Симон, — це форма єврейського імені "Шимон", яке означає "почутий Богом". 12 липня вшановується священномученик Петро (до покликання Симон).

Жіночі іменини 12 липня не відзначаються.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, чим можна обробити плиту, щоб жир більше не налипав на неї — цей простий лайфхак сильно полегшить вам життя.