Це простіше, ніж здається
Ми ділились рецептом смачної огіркової заготівлі на зиму. Багато кулінарів, зіткнувшись із гіркими огірками, одразу викидають їх або обрізають. Але навіть з такими овочами можна приготувати салат або використати їх у консервації.
На Ukr.Media розповіли, що робити з гіркими огірками, щоб вони стали їстівними. Не спішіть викидати плоди. Існують прості способи, які допоможуть позбутися гіркоти на вже зірваних огірках.
Найвірніший метод — очистити плоди від шкірки. Краще зрізайте товстіший шар, щоб у вас залишилась тільки соковита серединка. Для салату вона підійде чудово.
Якщо навіть після зняття шкірки огірки все ще сильно гірчать, замочіть їх у теплій воді. Для кращого результату додайте в неї столову ложку цукру і улюблені спеції. Зачекайте 30 хвилин. Це приховає гіркоту і додасть пряного аромату спецій.
Розріжте огірок навпіл, посипте сіллю обидві половинки. Зачекайте 30 секунд, потім гарненько потріть дві частини огірка одна об одну. Повинна утворитися пінка. Після цього промийте огірки — гіркота має зникнути.
Останній спосіб — найдовший. Потрібно замочити огірки на 10 годин в теплій воді. За цей час гіркота зникне. Також ми розповідали про причини, через які біліє огірковий розсіл.