Хибна борошниста роса на помідорах: як боротися з грибком народними засобами

Читать на русском
Автор
1069
Фітофтороз може спричинити повну втрату врожаю
Фітофтороз може спричинити повну втрату врожаю. Фото semena.in.ua

Реагувати на це захворювання потрібно швидко!

Фітофтороз або хибна борошниста роса — це одне з найпоширеніших і найнебезпечніших захворювань, яке найчастіше вражає врожай помідорів. Хвороба поширюється досить швидко, тому боротися із нею потрібно миттєво.

Найефективніше, що ви можете зробити, щоб захистити свої помідори від цього грибка-шкідника, це обприскати їх фунгіцидами, пише santeplus. Якщо ви не хочете використати промислові продукти, ось список натуральних інгредієнтів, які вам допоможуть.

Як позбавитися від фітофторозу на помідорах

  • Кропив'яний гній

Гній кропиви – це фунгіцид, який дуже добре допомагає відлякувати фітофтороз на томатах. Для його приготування вам знадобиться 1 кг свіжої кропиви (без квіток), 10 л води (без хлору) та велика дерев’яна або пластикова місткість.

  1. Замочіть кропиву у воді, накрийте її та залиште в тіні. Пухирці, які з’являться на поверхні, є ознакою початку бродіння.
  2. Перемішуйте через день, щоб випустити скупчений газ. Ваш препарат почне погано пахнути! Це означає, що все йде гаразд! Ферментація може тривати до 10 днів і більше, якщо температура висока.
  3. Якщо ви більше не бачите бульбашок на поверхні, бродіння закінчено. Наповніть обприскувач та розпорошіть розчин на помідори.
  • Часник

Часник – дуже ефективний природний засіб від грибка. Заваріть 50 г зубчиків часнику у літрі води. Потім розбавте отриманий розчин ще у 4 літрах води та обприскуйте помідори на сонці протягом кількох днів поспіль.

  • Ромашка

Приготуйте ромашковий чай із 50 г квіток на літр води. Перед обприскуванням рослин розведіть кожен літр настою у 9 літрах води.

Раніше "Телеграф" розповідав, яке корисне добриво для помідорів можна приготувати із чотирьох копійчаних інгредієнтів. Цей засіб чудово підійде і для інших рослин.