Як швидко прибрати запах котячої сечі: допоможуть підручні засоби

Читати російською
Автор

Неприємні несподіванки трапляються з кожним

Кожен власник кота знає, що цю тварину необхідно якнайшвидше привчити до лотка, інакше сильний запах котячої сечі може надовго зіпсувати атмосферу у вашому будинку.

Як говориться в матеріалі UAPortal, є кілька універсальних порад, які зроблять життя з пухнастиком у будинку дещо простіше.

Щоб вивести запах сечі з квартири, необхідно керуватися кількома простими порадами:

  • пляму необхідно видалити якнайшвидше, оскільки тоді і запаху позбутися простіше;
  • вологу необхідно зібрати паперовим рушником або серветкою, а ось розмазувати пляму не рекомендується, через те, що смердіти вона почне ще сильніше;

Щоб вивести запах, зробіть розчин із 1 частина оцту до 3 частини води та змочіть їм пляму. Залишіть розчин на 15-20 хвилин, після чого змийте його водою і протріть чистою тканиною. Якщо ж сморід залишився, то повторіть процедуру ще раз.

Якщо під рукою немає оцту або вам не подобається його специфічний запах, можна видавити сік з лимона і додати туди чайну ложку солі. Суміш, що вийшла, необхідно нанести на пляму і залишити на 20 хвилин.

Втім, якщо йдеться про велику і стару пляму, то швидше за все вам знадобиться допомога спеціальних засобів для чищення на основі ферментів або з хлором. Однак перед тим, як нанести засіб на поверхню, варто перевірити його на непомітній ділянці, оскільки сильнодійні компоненти можуть пошкодити її.

Не забудьте після прибирання провітрити кімнату.

Раніше "Телеграф" розповідав, чим відмити засмальцьовані конфорки плити. Є один швидкий та економічний трюк.