Не використовуйте це підживлення для малини: залишитеся без урожаю

Читать на русском
Автор
518
Малина Новина оновлена 07 серпня 2023, 12:10
Малина. Фото freepik.com

У серпні потрібно обов’язково внести добрива для малини

Мрії про багатий урожай можна перетворити на реальність, якщо старанно працювати на ділянці та правильно застосовувати підживлення. Але невелика помилка може призвести до втрати врожаю ягід у майбутньому.

Крім того, що у серпні ще можна посадити на ділянці деякі рослини. Цей період важливий і для малини – у серпні настає ключова фаза циклу росту цієї рослини. У серпні період потрібно внести підживлення для рослини.

Досвідчені садівники попереджають, що наприкінці літа для малини не можна вносити азотні добрива. Вони можуть викликати зайве зростання. Тим самим це підживлення може принести більше шкоди та поставити під загрозу наявність та якість урожаю наступного року.

Натомість у серпні рекомендується підгодувати кущі малини гуматом калію. Препаратом ретельно обприскують кущі або вносять засіб цілеспрямовано під корінь, щоб зміцнити рослину зсередини.

Підживлення потрібно вносити рано-вранці або ввечері, щоб на малину не потрапляли прямі сонячні промені. Відмовтеся від процедури й в дощовий день, тому що опади швидко змиють корисні речовини з рослини.

Раніше "Телеграф" розповідав, які процедури потрібно провести з полуницею у серпні.