Різдво Миколи Чудотворця 11 серпня: що не можна робити, щоб не довелося жити у злиднях

Читать на русском
Автор
24631
Щорічно Різдво Миколи Чудотворця відзначають 11 серпня
Щорічно Різдво Миколи Чудотворця відзначають 11 серпня. Фото tsn.ua

На Різдво Миколи Угодника можна молитися про міцне здоров’я для близьких і себе

У православному календарі є кілька дат, пов’язаних з одним із найбільш шанованих святих у християнстві – Миколою Чудотворцем. Так, 19 грудня відзначається як день успіння святого, 22 травня віряни святкують перенесення мощів Чудотворця. А 11 серпня – це день Різдва святого Миколая. 2023 року це свято випадає на п'ятницю.

Зазвичай святого Миколая просять про різні речі: хтось молиться про одужання та захист, інший — про благополучне сімейне життя та матеріальний достаток. До нього можна звертатися з будь-якими труднощами.

З ще язичницьких часів на Русі 11 серпня було народне свято Калинів день. Калина була популярною ягодою як серед господинь, так і знахарів. Вона використовувалася в лікуванні застуд та захворювань легень. Жінки мили свої обличчя калиновим соком із надією зберегти свою красу на довгі роки.

Що не можна робити 11 серпня

  • Лаятися, вступати в конфлікти і лихословити — у життя прийдуть біди.
  • Планувати на цей день серйозні покупки – можна позбутися грошей та розчаруватися у придбанні.
  • Брати в борг, оформляти кредит – довгий час доведеться жити у злиднях.
  • Займатися важкою працею, прибиратися в оселі — обіцяє фінансові проблеми.

Раніше "Телеграф" писав, що у третьому літньому місяці в Україні відзначається низка важливих державних дат. Раніше "Телеграф" публікував календар свят на серпень 2023 року. Додамо, що в Україні продовжили воєнний стан, тому у серпні у зв’язку зі святами не буде додаткових вихідних чи скорочених робочих днів.