Під час варіння не витече ні грама начинки: як правильно варити вареники
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Вареники будуть не тільки смачними, а й гарними](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/27/e5d96d4d-90ce2066ef46946f0b0013c1f935b273.jpg?v=0795_1)
Жоден вареник не розвалиться!
Багато народів готують страви з тіста, але українські вареники вирізняються широким асортиментом і солоних, і солодких начинок. Практично багато продуктів, які є вдома, можуть сміливо стати начинкою для вареників. Це може бути відварена картопля зі шкварками, цибулею, з солоним чи солодким сиром, з м’ясом чи грибами, з різноманітністю солодких ягід чи фруктів.
Проте буває таке, що приготовлені будинки вареники розвалюються і вся начинка тікає. Як це запобігти, розповідаємо зі Smachnonews
Як приготувати вареники, які не розвалюються
Частою причиною цього є велика кількість борошна для посипання тіста. В цьому випадку тісто не хоче прилипати та краї роз’єднуються у процесі приготування.
Ще одна причина злипання вареників – товсте тісто. Склеїти його буде неймовірно важко.
Як варити вареники, щоб вони не розвалювалися
Вареники можуть розвалитися через надлишок начинки. З цієї причини варто подбати, щоб її кількість була оптимальною.
Ще одна досить поширена помилка — кидати вареники у недостатньо нагріту воду. Це сприятиме тому, що тісто прилипне і розвалиться.
Якщо не хочеться стояти біля плити — приготуйте ледачі вареники з чорницею за рецептом "Телеграфа". Перед такою смачною стравою ви не встоїте.