Увага на упаковку: куди дивитися, щоб обрати якісну гречку

Читать на русском
Автор
Смак гречки залежить від деяких деталей
Смак гречки залежить від деяких деталей. Фото w-n.com.ua

Розповідаємо, які ознаки вказують на якісну гречку

Ми розповідали про цікавий лайфхак, який допоможе за 30 секунд позбавити рибу кісток. Тепер ділимось порадами, які допоможуть обрати в магазині якісну гречку.

Щоб не купити поганий продукт, достатньо ретельно оглянути упаковку. Разом з Ukr.Media розповідаємо, на які фактори треба звернути особливу увагу.

На що дивитись на упаковці

Пакування має бути цільним та непошкодженим. Крім того, вибирайте гречку з прозорою упаковкою або її елементами. Це дозволить оцінити зовнішній вигляд самої крупи, а також переконатися, що в ній немає сторонніх домішок.

Прозоре пакування, через яке видно самі зерна, допоможе ще й оцінити колір гречки. Якщо гречка пропарена, і вона має межі насичено коричневого кольору, це може свідчити про те, в ній мінімум корисних речовин. Все тому, що такий колір вказує на те, що така крупа оброблялася методом інтенсивного обсмажування.

Що ж до не пропареної гречки, то корисніше брати ядрицю. Така крупа має кремовий колір з жовтуватим або зеленим відтінком. Щоправда, її варто скуштувати — ядриця досить специфічні смакові якості, які підходять далеко не всім.

Оберіть ту крупу, яка подобається вам найбільше. Також ми розповідали, навіщо класти соду у вино.