Бояться ковіду чи обмежень? У мережі з’явилося відео зі Львова із чергою на вакцинацію

Читать на русском
Автор
За суботу, 16 жовтня, на Львівщині вакцинувалось понад 4,5 тисяч жителів
За суботу, 16 жовтня, на Львівщині вакцинувалось понад 4,5 тисяч жителів. Фото фото з відкритих джерел

Всього імунізацією проти коронавірусу у Львівській області охоплено 20,05% населення

На початку жовтня місцева влада обіцяла, що Львівщина однією з перших перейде в "червону" карантинну зону. Можливо, саме тому жителі регіону поголовно вирішили вакцинуватися, відстоюючи величезні черги за своїм щепленням.

Відео однієї із таких черг, зафіксованих на території ТРЦ Victoria Gardens в неділю, 17 жовтня, потрапило в мережу.

До слова, народ на Львівщині масово йде на вакцинацію вже мінімум другу добу. Ймовірно, багато українців спантеличені новими карантинними обмеженнями, які, поміж іншого, пов’язані ще і з користуванням міжрегіональним транспортом.

Вакцинація на Львівщині 17.10.2021

Слід зазначити, що Львівська область поки не потрапляє навіть до десятки лідерів за кількістю вакцинованого населення на регіон. Із результатом у 20,05% (включаючи вакцинованих 16 жовтня) вона ледь замикає 12-ку кращих по імунізації. Додамо, що із цієї кількості лише 15,35% осіб щеплені обома дозами, інші вакциновані лише раз.

При цьому найбільше жителів Львівщини — 40,3% — вирішили за краще "вколотися" американським Pfizer. На другому місці за кількістю щеплених людей у регіоні знаходиться препарат Sinovac (24,7%).

Вакцинація на Львівщині 17.10.2021
Які вакцини обирають жителі Львівщини

Додамо, що станом на ранок 17 жовтня у Львівській області було вакциновано понад 880 тисяч чоловік. І все ж такої кількості поки недостатньо, щоб ефективно протистояти наростаючій новій хвилі захворювання.

Цікаво, що лише за вихідну суботу кількість нових виявлених випадків коронавірусу на Львівщині знизилася — до 588. Попередні ж кілька діб регіон коливався від 816 до 1132 нових випадків на день.

Вакцинація на Львівщині 17.10.2021
Статистика захворювання у Львівській області по днях

До слова, поки регіон залишається в "помаранчевій" зоні. "Телеграф" же розповідав, яким областям пощастило менше і з понеділка на їх території будуть діяти обмеження "червоної".

Також ми розповідали, як поспішають вакцинуватися на Одещині та як в цьому регіоні справляються з наслідками спалаху "корони".