Хасиди в Умані продовжують святкувати Новий рік і палити багаття на балконах (фото, відео)

Читати російською
Автор

В Умані з’їхалися десятки тисяч хасидів на паломництво.

У Черкаській області в Умані за добу другого дня святкування Рош ха-Шана співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій загасили палаючий кондиціонер в орендованій хасидами квартирі, а також ліквідували три спроби "посмажити шашлики" на балконі.

Про це повідомляє ДСНС в Телеграм.

Вогонь паломники розводили в мангалі, попри попередження. Напередодні, шостого вересня хасиди намагалися посмажити на балконі барана.

Також користувачі соцмереж діляться незвичайними фото і відео зі святкування 5782-го юдейського Нового року в Умані. Так, оскільки багато хто критикує хасидів за недотримання заходів безпеки по коронавірус, деякі паломники вирішили застосувати радикальні заходи.

Стілець на голові замість маски

Також місцеві жителі скаржаться на гори сміття, які залишають після себе приїжджі.

Сміття в Умані

Щоночі з минулих двох днів святкування, а нагадаємо, восьме вересня — останній день офіційної урочистості, на прибирання Умані виходили десятки комунальників.

Прибирання вулиць в Умані

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні в 2021 році приїхало трохи менш як 30 тисяч паломників-хасидів — вони моляться і влаштовують танці. У країну вони приїхали за щастям — в цю течію юдаїзму вважається, що якщо зустріти Новий рік біля могили цадика Нахмана, то рік буде вдалим.