Дистанційка закінчилася: у Києві та Львові школярів повертають за парти

Читать на русском
Автор
674
На навчання вийдуть учні всіх класів
На навчання вийдуть учні всіх класів. Фото kyivcity.gov.ua

Серед школярів знизився рівень захворюваності на коронавірус.

Київські школярі повертаються за парти з найближчого понеділка, 22 листопада. Тиждень до цього учні всіх класів перебували на дистанційному навчанні. Очні заняття відновлять для всіх вікових груп учнів.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Раніше в КМДА заявляли, що заняття відновлять у разі спаду захворюваності серед дітей шкільного віку, у цьому питанні відзначили позитивну динаміку. Також повідомили, що вакциновані понад 95% педагогів.

За парти повернуться також і школярі Львівщини – таке рішення ухвалила обласна комісія з надзвичайних ситуацій. Міра стосується учнів середньої та старшої школи. Нагадаємо, в обласному центрі молодшокласники навчаються очно вже кілька днів.

Зазначимо, що проти дистанційної освіти вже висловлювалися на найвищому рівні. Так, омбудсмен із прав людини Людмила Денісова запропонувала вивести українські школи з переліку організацій, які закриваються через коронавірус. Вона вважає, що для дітей корисніше навчатися у школі, з дотриманням заходів безпеки.

Раніше "Телеграф" писав, що вчителів-антивакцинаторів усувають від роботи. Це стало приводом для деяких із них звертатися до юристів та заявити про готовність йти до суду.