Конотоп не піддався ультиматуму росіян: що вирішили жителі та мер

Читать на русском
Автор
1892
Конотоп не здається
Конотоп не здається. Фото travel.livejournal.com

Обстріляти мирне місто — характерна поведінка загарбників

Місто Конотоп на Сумщині піддається шантажу окупантів. Вони вимагають здачі міста, погрожуючи розстріляти його з артилерії. Населення Конотопу – понад 85 тисяч людей у довоєнний час.

Мер та мешканці радяться. Конотопські жителі винесли рішення — чинити опір загарбникам. "Конотоп здаватися не буде!", — написав мер Артем Семеніхін у соцмережі.

Конотоп було взято в облогу разом з деякими іншими містами Сумської області. Населені пункти зазнають атак загарбника — до Тростянця 1 березня з трьох сторін увійшли російські війська. Вони змусили людей вийти з підвалів і сидіти ніч на вулиці, прикриваючись ними як живим щитом, побоюючись артилерійського обстрілу.

Також на Сумщині в Охтирці загарбники рівняють місто із землею – внаслідок обстрілів загинули десятки людей. До цього росіяни обстрілювали громадянську інфраструктуру – постраждали діти.

Обстріл мирних міст – російська тактика. Як писав "Телеграф", окупанти відкрили вогонь по великих містах — Харків, Маріуполь, Херсон зазнають масових обстрілів з повітря та із систем залпового вогню.