Негайно закрийте небо! Зеленський жорстко звернувся до Заходу через бомбардування Маріуполя

Читать на русском
Автор
4076
Російська авіація розбомбила пологовий будинок у Маріуполі Новина оновлена 09 березня 2022, 17:35
Російська авіація розбомбила пологовий будинок у Маріуполі. Фото Screenshot

Президент закликав демократичні країни зупинити російський терор.

У середу, 9 березня, на 14-й день повномасштабного вторгнення рф в Україну російські окупанти скинули авіабомбу на пологовий будинок у Маріуполі. Президент України Володимир Зеленський після цієї трагедії знову закликав Захід закрити небо над Україною.

Відповідний пост Зеленський опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Президент повідомив, що після авіаудару окупантів люди та діти перебувають під завалами. Крім того, Зеленський жорстко звернувся до західних партнерів із вимогою закрити небо над Україною.

"Маріуполь. Прямий удар російських військ по пологовому будинку. Люди під завалами. Діти під завалами. Це звірство! Скільки ще світ буде співучасником, ігноруючи терор? Негайно закрийте небо! Негайно зупиніть убивства! Ви маєте силу. Але, схоже, втрачаєте людяність", — написав Зеленський.

Оновлено: за інформацією голови Донецької ОДА Павла Кириленка внаслідок авіаудару по пологовому будинку у Маріуполі постраждали 17 людей, загиблих немає. Про це він заявив у коментарі для українського телебачення.

Нагадаємо, 9 березня від варварського авіанальоту росіян постраждала і маріупольська дитяча лікарня, яка була повністю зруйнована.

Раніше повідомлялося, що 4 березня у НАТО відмовилися закрити небо над Україною. У МЗС України шукають інші можливості, щоб зробити це. Крім того, Польща дала принципову згоду щодо радянських винищувачів.