З будівлі адміністрації у Херсоні зняли прапор росії — фото і відео

Читать на русском
Автор
7594
Над "білим домом" Херсона більше не майорить ганебний триколор
Над "білим домом" Херсона більше не майорить ганебний триколор

Цілком імовірно, що росіяни вже повністю готові відступити з обласного центру

У четвер, 3 листопада, тема деокупації Херсона стала ще гострішою, ніж будь-коли раніше. Усе тому, що з будівлі обласної адміністрації, яка раніше була захоплена росіянами під власні потреби, зник російський прапор.

Про цей факт повідомив в особистому Telegram-каналі перший заступник голови облради Херсонщини Юрій Соболевський, повідомляє "Телеграф". Чиновник опублікував знімок, зроблений місцевими мешканцями із вікна автомобіля.

Варто зазначити, що триколор було піднято над адміністративним будинком ще в перші дні захоплення Херсона. При цьому українські прапори, зняті з постаментів поряд із ОВА, місцеві жителі демонстративно відібрали у окупантів.

"Фото зроблено сьогодні. Таємниче зникнення самі розумієте чого, — зазначив Соболевський. — Херсон був, є і буде лише українським".

Херсонська ОДА 3 листопада – немає російського прапора, фото
Будівля Херсонської ОДА 3 листопада

Також урядовець наголосив, що якщо російські загарбники самі не знімуть свої "ганчірки", то з цим майстерно впораються українські військовослужбовці, звільняючи місто.

Над будівлею справді більше немає триколору

Цікаво, що рано-вранці росЗМІ цитували колаборанта кирила стремоусова, який нібито стверджував, що ситуація на лінії фронту на Херсонщині "некритична". На його переконання, всі атаки ЗСУ успішно відбивалися російськими загарбниками, а отже, причин для паніки немає.

Втім, у мережі вже з’явилися припущення про те, що зняття прапора є демонстративним і може стати спробою заманити нашу армію в пастку.

Як ситуація на фронті насправді, ми писали у свіжому аналізі карт бойових дій в Україні, які видав Інститут вивчення війни.

Також "Телеграф" розповідав, які кроки може зробити військове командування ЗСУ, аби скоріше звільнити правий берег Херсонщини.