Окупанти били прицільно: нові подробиці про жертв удару по багатоповерхівці у Краматорську (оновлено)

Читать на русском
Автор
1953
Рятувальники працюють у режимі тиші, дослухаючись до рухів і голосів під завалами
Рятувальники працюють у режимі тиші, дослухаючись до рухів і голосів під завалами. Фото Донецька ОВА

За медичною допомогою всього звернулася 21 людина

Внаслідок влучання російської ракети у багатоповерховий будинок в центрі Краматорська загинуло двоє людей, ще восьмеро госпіталізовані з пораненнями різної тяжкості. За даними очільника Донецької ОВА Павла Кириленка, російські окупанти прицільно били по історичному центру міста, де розташовані виключно житлові будинки. Для цього використали один із найбільш точних типів снарядів — ракету "Іскандер-К".

Про це чиновник повідомив в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Кириленко зазначив, що серйозно постраждала не одна багатоповерхівка, а ще вісім отримали додаткові пошкодження. Це вибиті вікна, додаткова руйнація дахів та інших частин будівель.

UPD 8:30. За даними ДСНС України, кількість загиблих внаслідок удару по Краматорську все ж сягнула трьох осіб. Ще 18 людей отримали поранення, вісім із них госпіталізовані.

Безпосередньо ж у багатоповерховому будинку, куди влучила ракета, повністю зруйнований один під'їзд, інші два загалом вціліли, але теж є проблеми із вікнами, дахами та входами.

Краматорськ ракетний удар 1 лютого
Рятувальники роблять все можливе, аби врятувати якомога більше життів
Краматорськ ракетний удар 1 лютого
Завали розбираються дуже швидко

"По жертвах. Дві людини загинули, початково повідомлялося про трьох, оскільки третя людина знаходилася в безпорадному стані, — підкреслив Павло Кириленко. — Її реанімовано, направлено до Дніпра, робиться все, аби їй врятувати життя".

Краматорськ на карті
Краматорськ на карті

Всього по медичну допомогу звернулася 21 людина, вісім госпіталізовані. За життя двох із них відчайдушно боряться медики, оскільки жертви російського терору знаходяться у важкому стані.

Краматорськ ракетний удар 1 лютого
Один із під'їздів зруйнований повністю
Краматорськ ракетний удар 1 лютого
На жаль, без загиблих не обійшлося
Краматорськ ракетний удар 1 лютого
Пошукові роботи тривають

На думку очільника Донецької ОВА, окупант навмисно цілився по центральній частині міста, аби залякати людей ще більше і додати паніки. Для цього використано одну із найбільш точних ракет — типу "Іскандер-К", що відкидає будь-які версії про відхилення снаряду від курсу.

Нагадаємо, що попередня схожа трагедія сталася усього кілька днів тому у Харкові, де росіяни вдарили по багатоповерхівці снарядами С-300. Кореспондент "Телеграфа" побував на місці трагедії, показавши, на що перетворився будинок мирних жителів через "руській мір".

Також ми детально розповідали, що відомо про наслідки ракетного удару по багатоквартирному будинку у Дніпрі, де загинули десятки людей.

Додамо, що 8 квітня внаслідок ракетного удару окупантів по станції Краматорськ загинула 61 людина, 121 отримала поранення. Жертв могло бути ще більше, адже в момент атаки на вокзалі перебували тисячі людей, які чекали на евакуацію через загрозу поновлення бойових дій у місті внаслідок російського вторгнення в Україну.