Ранок в окупованому Криму почався із сильних вибухів: подробиці та відео

Читать на русском
Автор
12675
"Хлопки́", як їх називають окупанти, чутно в місті від другої години ночі
"Хлопки́", як їх називають окупанти, чутно в місті від другої години ночі. Фото Колаж "Телеграфу"

Частково перекритий рейд до Севастопольської бухти, хоча причина офіційно не повідомляється

Ранок середи, 22 березня, для тимчасового окупованого Севастополя почався із кількох сильних вибухів. Як зазначають місцеві жителі, одразу після них у Севастопольській бухті закрили рейд. Крім цього гучні звуки начебто лунали із ще кількох районів міста. Цікаво, що подібна ситуація в Криму повторюється вже не вперше за останні кілька днів — перед цим гучно було в Джанкої.

Деталі повідомляють очевидці події в місцевих Telegram-чатах, на каналі "Севастополь слезам не верит" з'явилося відео одного із вибухів. Зазначимо, що більшість людей, яка заявила про гучні звуки, живе в центрі міста.

UPD-2. За словами головного гауляйтера Севастополя михайла развожаєва, вранці місто начебто було атаковане "надводними безпілотниками". Окупант заявляє про три знищені цілі, по яких "вівся вогонь зі стрілецької зброї". Також працювали й хвалені російські засоби ППО.

"Військові кораблі не постраждали", — навіщось зазначив развожаєв.

При цьому доступ до набережної було частково перекрито — не виключено, що для ліквідації реальних наслідків нічної "бавовни".

UPD. Пропагандистські медіа почали повідомляти про начебто атаку безпілотників на Севастополь. Також у мережі опублікували відеозапис, зроблений біля одного із молів — нібито із пожежею, яка викликана горінням збитого дрона.

Кілька вибухів були такої сили, що в окремих будинках затремтіли вікна, а у автівках на вулиці почала працювати сигналізація.

Крім Севастопольської бухти, яка нині перекрита, також вибухи долинали начебто із Південного і Північного молів. Як відомо, молом називають гідротехнічну огороджувальну споруду, яка захищає акваторію порту від надміру великих хвиль.

Окремі жителі заявляють, що "панікі нєт", а вибухи — то робота засобів ППО. Однак російські гауляйтери в Криму поки жодним чином не коментують ситуацію.

Севастополь на карті
Севастополь на карті

Нагадаємо, що попередньо в Джанкої під час вибухів було знищено потяг із ракетами "Калібр". Про це повідомили в українській розвідці.

Російські окупанти після цього вирішили нанести удар у відповідь і випустили снаряди по Одесі. На щастя, обійшлося без загиблих, але одна із ракет влучила у гуртожиток монастиря УПЦ МП.