Слідом за потеплінням в Україну прийде похолодання та мокрий сніг: синоптик розповів, коли це буде

Читать на русском
Автор
3648
pixabay.com

Погода найближчим часом стрімко псуватиметься

Середина жовтня 2023 року радує українців потеплінням до 25 градусів Цельсія, проте воно не триватиме довго, і після нього країну накриє нове похолодання.

Воно розпочнеться вже з 16 жовтня. Про це у прогнозі для "Телеграфу" розповів синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич.

За його словами, у понеділок-вівторок, 16-17 жовтня, температура повітря різко впаде одразу на 6-8 градусів. Це розпочнеться у північних та західних областях, але пізніше хвиля похолодання накриє всю Україну.

Разом із холодом почнуться опади: на більшій частині територій України це будуть дощі, тоді як у Карпатах варто очікувати снігової крупи, суміші дощу та мокрого снігу.

У середині тижня, 18-21 числа, з боку Балкан надійдуть вологі повітряні маси та розвиватимуться південні синоптичні процеси, через що дощі з мокрим снігом можуть випасти у західних та північно-західних областях, а в інших регіонах будуть дощі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, у яких областях скоро можуть бути зафіксовані нові заморозки, — там похолодає найбільше, судячи з прогнозів синоптиків.