Україна планує закупити ще 24 турецьких безпілотника Bayraktar: що відомо про майбутню угоду

Читать на русском
Автор
Бойовий безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2
Бойовий безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2. Фото aa.com.tr

Нова партія турецьких безпілотників посилить боєздатність України найближчим часом

Турецькі безпілотні літальні апарати Bayraktar з недавніх пір знаходяться на озброєнні ЗСУ. Навесні 2020 року Міністерство оборони проводило випробування нової партії цієї техніки. БПЛА зарекомендувала себе добре і задовольнила військових.

Турецьке міжнародне інформаційне агентство "Anadolu Agency" на своєму сайті пише про те, що між Україною і Туреччиною існує домовленість про придбання найближчим часом ще 24 турецьких безпілотників.

Головнокомандувач Збройними силами Валерій Залужний повідомив журналістам, що Україна планує закупити бойові безпілотні літальні апарати (БПЛА) Bayraktar TB2 в 2021-2022 роках.

В даний час Україна має в своєму арсеналі 12 БПЛА Bayraktar TB2, які використовуються в підрозділах її військово-повітряних і військово-морських сил.

"Ми також маємо намір в майбутньому включити в наш арсенал такі дрони вітчизняного виробництва", — заявив Залужний.

Також військовий керівник підкреслив, що недостатньо просто придбати БПЛА, потрібно ще навчитися ефективно ними користуватися.

Ударний БПЛА Bayraktar успішно завершив вогневі випробування

У 2019 ВСУ закупили у Туреччині шість безпілотників Bayraktar TB2 і три наземних пункти управління.

У липні 2021 року перша партія TB2 була передана ВМС України.

Bayraktar TB2 надійшов на озброєння турецької армії в 2014 році, і в даний час використовується в декількох країнах, включаючи Україну, Катар і Азербайджан.

Туреччина протягом багатьох років ефективно використовувала свої передові дрони в транскордонних антитерористичних військових операціях з метою звільнення районів поблизу сирійського кордону від терористичних груп.

Турецькі безпілотники також зіграли вирішальну роль у торішній шеститижневій війні між Вірменією і Азербайджаном.

Раніше "Телеграф" писав про те, безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 також були на параді в Києві на День Незалежності.

Матеріал опублікований російською мовою — читати мовою оригіналу