З Путіним переговорить Ердоган: що задумав президент Туреччини

Читать на русском
Автор
4291
Телефонна розмова Путіна та Ердогана відбудеться 23 лютого
Телефонна розмова Путіна та Ердогана відбудеться 23 лютого. Фото Колаж "Телеграфу"

Президент Туреччини не планує запроваджувати санкції проти Росії.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган у середу, 23 лютого, проведе телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним. Глави двох країн обговорять тему України та її участь у НАТО.

Про це з посиланням на прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова повідомляє "РІА Новости".

У Кремлі розповіли, що розмову Путіна та Ердогана запланували з ініціативи турецького президента, а відбудеться вона одразу після його участі в онлайн-саміті НАТО в Україні.

Водночас глава Туреччини відзначився заявою, що він співпрацює як з Україною, так і з Росією, тому санкції проти останньої навіть після визнання так званих "ЛНР-ДНР" не вводитиме.

За словами Ердогана, Туреччині це зовсім невигідно. Турецький лідер додав, що вони прагнуть вирішити це питання без шкоди для дипломатичних відносин, а будь-які кроки проти Росії прийматимуться після ретельних розрахунків і "делікатно".

Варто зазначити, що днем раніше, 22 лютого, Ердоган по телефону спілкувався з президентом України Володимиром Зеленським. Вони обговорювали тему визнання Росією так званих "ЛДНР". Турецький президент засудив рішення Москви й навіть натякнув на відповідь у Чорному морі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Володимир Путін ухвалив рішення про визнання "незалежності" так званих "ЛДНР" у понеділок, 21 лютого. Вже наступного дня в Кремлі підтвердили, що "Мінськ" більше не є їхнім пріоритетом для вирішення питань щодо Донбасу.

Західні партнери України не залишилися осторонь — багато держав запровадили санкції проти Кремля.