Путінський патріарх кирилл все ж таки потрапив під західні санкції

Читать на русском
Автор
10352
кирило (патріарх московський)
кирило (патріарх московський)

Окрім нього, під жорсткі обмеження потрапили ще кілька путінських поплічників

Уряд Великої Британії вніс до списку санкцій предстоятеля російської православної церкви — патріарха московського Кирила (Гундяєва), відомого своїми заявами про те, що "росія ніколи ні на кого не нападала, а просто захищалася від ймовірної небезпеки з боку України та Заходу".

Як повідомили у пресслужбі уряду, патріарх московський опинився під санкціями "через його значну підтримку" так званої російської "спецоперації" в Україні.

В рамках санкційного пакета проти путінського поплічника планується заморожування активів у британській юрисдикції, а також заборона на в'їзд до Великої Британії.

Також зазначається, що санкційні обмеження були впроваджені й проти керівника компанії "Волга-Дніпро", заступника голови адміністрації Херсонщини, а також проти уповноваженої з прав дитини у рф марії львової-бєлової.

Варто додати, що московського патріарха кирила раніше планували внести до попереднього санкційного пакета від Європейського Союзу, проте, згідно з даними ЗМІ, його "відбила" Угорщина.

Нагадаємо, що вірний союзник кривавого російського лідера володимира путіна глава російської православної церкви патріарх кирило відмовився засудити рішення москви щодо вторгнення в Україну та назвав противників росії в Україні "злою силою".

Раніше "Телеграф" також повідомляв, що в Україні запропонували заборонити діяльність московського патріархату через те, що він підпорядковується до російської православної церкви, яка благословляє росіян на війну проти українців.