Блокада Калінінграда: Литва погодилася з рішенням ЄК та пояснила причину

Читати російською
Автор

Литва дала згоду на відновлення залізничного транзиту до Калінінградської області на прохання Єврокомісії

Литва, котра тривалий час обмежувала транзит вантажів до Калінінградської області роcії, погодилася з рекомендаціями Єврокомісії та все ж погодила дозвіл транспортування вантажів до рф залізничними коліями.

Відповідну інформацію у четвер, 14 липня, повідомила литовський прем'єр Інгріда Шимоніте, відзначивши, що таке рішення було прийняте через повагу до трансатлантичної єдності, — пишуть у російських ЗМІ.

Крім того, у Міністерстві закордонних справ Литви повідомили, що попередні правила Європейського Союзу щодо дозволу на повну заборону наземних перевезень товарів, які підпадають під санкції, до Калінінградської області, нібито "були найбільш прийнятними".

Нагадаємо, що у минулому місяці, а саме 18 червня, Вільнюс обмежив транзит санкційних російських товарів до Калінінградської області росії через свою територію. Пізніше, 13 липня, Європейська комісія озвучила свої рекомендації щодо відповідного питання, закликавши Литву відновити транспортування вантажів залізничними коліями при умові повного контролю.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як у росії відкрито пригрозили впровадженням жорстких заходів щодо Литви через блокаду Калінінградської області.

Також ми писали, що Німеччина розпочала конфлікт із Литвою через її блокаду вантажів через свою територію, адже побоювалася ескалації з боку росії.