У Туреччині продовжуються підземні поштовхи, трясе весь Близький Схід: нові драматичні відео

Читать на русском
Автор
4594
Україна вже оголосила про те, що готова допомогти Туреччині оговтатися від наслідків надзвичайної події
Україна вже оголосила про те, що готова допомогти Туреччині оговтатися від наслідків надзвичайної події

Сьогодні вночі Туреччину та інші сусідні країни сколихнув потужний землетрус, жертвами якого вже стали сотні людей

Новий землетрус магнітудою 7,7 зафіксовано у центральній частині Туреччини. Крім того, потужні поштовхи відчувалися на території Дамаска, Латакії та інших провінціях Сирії та Бейруті. Попередньо, в результаті надзвичайних подій загинуло не менше 912 людей, ще 5385 поранені. Водночас видання Daily Sabah, зазначає, що жертв може стати набагато більше через серйозні руйнування.

Як пише "Анадола", про це у понеділок, 6 лютого, заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, зазначивши, що проведення всіх спортивних заходів у країні до подальшого повідомлення буде призупинено.

Наразі відомо, що перші поштовхи, які відбувалися на глибині 7 кілометрів, відчули жителі південної провінції Кахраманмараш близько 4:17 ранку. Його відчули навіть у інших південно-східних провінціях, включаючи Діярбакир та сусідні країни, включаючи Ліван та Сирію.

Пізніше землетрус магнітудою у 6,4 бала зафіксували на південному сході провінції Газіантеп. Третій потужний поштовх магнітудою у 6,5 також стався у Газіантепі. Після "удари" повторилися.

Крім того, за інформацією Європейсько-середземноморського сейсмологічного центру, ще один підземний поштовх магнітудою 5,9 відчули також в Ізраїлі та Грузії. За словами тутешніх жителів, відчувалися одразу кілька потужних поштовхів поспіль.

Варто додати, що цей землетрус є найсильнішим у Туреччині з 1939 року. Станом на 13-ту годину 6 лютого відомо вже про 912 загиблих і 5385 постраждалих в результаті надзвичайної події осіб.

На щастя, є й врятовані.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в результаті потужного землетрусу у Туреччині була знищена легендарна фортеця Газіантепа, котра занесена до списків ЮНЕСКО.