План росії "росхитати" Молдову: стало відомо, кого готували для диверсій

Читать на русском
Автор
1807
Спецслужби готуються до ймовірних провокацій, підготованих рф
Спецслужби готуються до ймовірних провокацій, підготованих рф. Фото Колаж "Телеграфу"

Найближчими днями на території Республіки пройде масовий футбольний захід

На тлі побоювань Молдови щодо ймовірних спроб росії дестабілізувати ситуацію в країні, спецслужби не пустили до Республіки сербських вболівальників, адже серед них могли бути й російські диверсанти.

Як повідомляє видання Newsmaker, про це у вівторок, 14 лютого, повідомив нардеп від партії президентки Молдови "Дія і солідарність" Андріан Кептонар, зазначивши, що таким чином молдавські спецслужби запобігли першому кроку до реалізації кремлівського плану з дестабілізації.

Також він додав, що у найближчі дні у Кишиневі пройде футбольний поєдинок між командами Сербії та Молдови.

"Спершу планували, що до нашої країни прибудуть вболівальники сербської команди. Завдяки зусиллям СІБ ще задовго до того, як з’явилася інформація, надана Зеленським, збірна Сербії буде грати при пустих трибунах — тому, що так планували завезти диверсантів", — пояснив нардеп.

Варто додати, що саме Андріан Кептонар є членом Комітету з національної безпеки, оборони та громадського порядку в уряді Молдови.

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що українським розвідникам вдалося перехопити російський документ із планом щодо дестабілізації політичної обстановки у Молдові. Пізніше цю інформацію підтвердила й очільниця Республіки Майя Санду.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що під час чергового масового обстрілу Україну на територію Молдови залетіли дві російські крилаті ракети, після чого прем’єр країни публічно заявила, що прийняла рішення звільнитися з посади.