У НАТО відповіли на гучну заяву путіна щодо ядерного озброєння - і не забули Україну

Читать на русском
Автор
7888
Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг. Фото delo.ua

Ратифікація призупинення ДСНО запланована вже на завтра

НАТО засмучене рішенням росії призупинити свою участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО), про що під час традиційного послання Федеральним зборам заявив президент рф володимир путін.

Як пише видання The Straits Times, про це у вівторок, 21 лютого, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, вкотре наголосивши на потребі підготувати довгострокові гарантії безпеки України по завершенню військового конфлікту з росією.

"Я шкодую про сьогоднішнє рішення росії призупинити свою участь у договорі New START", — сказав генсек НАТО, закликавши рф переглянути своє рішення та нагадавши, що впродовж останніх років російська федерація неодноразово порушувала ключові угоди щодо контролю за озброєннями.

"Сьогоднішнім рішенням щодо договору про СНО вся архітектура контролю за озброєннями зруйнована. Я рішуче закликаю росію переглянути її рішення і поважати існуючі домовленості", — підсумував він.

Варто додати, що, згідно з заявою російського диктатора путіна, росія припиняє свою участь лише у частині договору СНО, в якій йдеться про взаємний огляд ядерних об'єктів, а не в цілому.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як Єнс Столтенберг прокоментував питання передачі Україні бойової авіації, зазначивши, що члени Альянсу спільно розглядатимуть кожен пакет військової допомоги у залежності від нагальних потреб ЗСУ.