Ракета з написами російською: у Польщі знайшли таємничі уламки (оновлено)

Читать на русском
Автор
984
Ракета класу "повітря-земля"
Ракета класу "повітря-земля". Фото focus.ua

На місці події наразі працюють експерти

На території Польщі, де у листопаді 2022 року впали дві ракети, знайшли уламки "невпізнаного воєнного об'єкта". У ЗМІ вже шириться інформація про те, що мова йде про уламки ракети типу "повітря-земля".

Інформацію про знахідку у четвер, 27 квітня, вже встигли підтвердити й у Міністерстві оборони Польщі. На своїй сторінці у Twitter польське оборонне відомство зазначило, що уламки було виявлено неподалік міста Замостя, приблизно за 15 кілометрів від Бидгоща.

Карта Польщі
Уламки ракети були виявлені неподалік від кордону Польщі з Україною

"Ситуація не загрожує безпеці мешканців. Місце досліджують співробітники поліції, військкомату та сапери", — йдеться у повідомленні.

За словами міністра юстиції Польщі Збігнєва Зебро, місце пригоди зараз оглядають експерти.

"Військовий відділ окружної прокуратури в Гданську під наглядом Національної прокуратури порушив справу щодо залишків повітряного військового об'єкта, знайденого в лісі за кілька кілометрів від Бидгоща. Окрім прокуратури, місце пригоди оглядають військові експерти, поліція, військова поліція та представники SKW", написав він у своєму Twitter.

Водночас польське видання RMF FM, посилаючись на власні джерела, повідомило, що невідомий об'єкт, знайдений поблизу Замостя є, ймовірно, ракетою класу "повітря-земля".

Також зазначається, що на виявлених уламках, в яких відсутня бойова частина, нібито є написи російською мовою, що може свідчити про те, що це снаряд радянського виробництва.

Оновлено: Пізніше Telegram-канал Nexta Live, посилаючись на польські ЗМІ, повідомив, що ракета, уламки якої знайшли у лісі неподалік Бидгоща, належить Міністерству оборони Польщі. Що стосується написів російською, то їх пояснили тим, снаряд був виготовлений ще за часів СРСР.

Нагадаємо, що восени 2022 року, під час масштабного ракетного удару по Україні у Польщі впала одна з ракет, що спричинило загибель двох місцевих жителів. Після чого на Заході заявили, що снаряд може належати саме росії.