Скоро з’явиться у росії? Іран представив гіперзвукову ракету, здатну обходити ППО (фото)

Читать на русском
Автор
1090
Іран представив надзвукову ракету
Іран представив надзвукову ракету. Фото IRNA News Agency

Ракета може літати на дуже високих швидкостях та виконувати різні маневри у земній атмосфері та за її межами

Іран, який постачає росії зброю, офіційно представив свою першу гіперзвукову ракету Fattah, яка здатна розвивати швидкість 14–15 тисяч км/год та обходити системи протиповітряної оборони. Презентація відбулася у вівторок на церемонії у Тегерані.

Про це сьогодні, 6 червня, пишуть державними ЗМІ Ірану, публікуючи фотографії відповідної ракети.

"Гіперзвукова ракета вітчизняної розробки "Фаттах", останнє досягнення іранського Корпусу вартових ісламської революції, була представлена у вівторок вранці (6 червня) у присутності президента Ебрагіма Раїсі", — йдеться на сторінці IRNA News Agency у Twitter.

Зазначається, що ракета "Фаттах" може літати на дуже високих швидкостях та виконувати різні маневри у земній атмосфері та за її межами. Fattah має дальність польоту 1400 кілометрів і вражає, а її швидкість сягає 14-15 км/год.

"Вона (ракета, — Ред.) може обійти найпередовіші системи протиракетної оборони США, а також ізраїльський "Залізний купол"", — заявляє державне телебачення Ірану.

Зазначимо, що під час повномасштабної війни росія отримувала від Ірану бойові безпілотники Mohajer-6 та Shahed. Ці дрони, до речі, збираються з компонентів, що надходять з різних країн, таких як США та Японія. Враховуючи таку допомогу країні-агресору, не можна виключати, що невдовзі й нова надзвукова ракета з’явиться на озброєнні росії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у червні 2023 року ЗМІ опублікували докази того, що Іран постачає росії зброю. Так, у мережу потрапив можливий договір, укладений між москвою і Тегераном.