І тут "Вагнер"? В аеропорту Кишинева стрілянина, вже є загиблі: що сталося

Читать на русском
Автор
2167
І тут "Вагнер"? В аеропорту Кишинева стрілянина, вже є загиблі: що сталося

Озброєний росіянин може бути членом ПВК "Вагнера"

В аеропорту столиці Молдови стався трагічний інцидент - невідомий чоловік вчинив стрілянину з вогнепальної зброї.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Як стало відомо, 30 червня у кишинівському аеропорту чоловік зробив кілька пострілів у стелю та забарикадувався у приміщенні аеропорту. Через це всі рейси було скасовано, а на місце подій прибули поліцейські.

За інформацією МВС Молдови, спецслужби готувалися до штурму приміщення, де знаходиться "стрілець", тим часом стало відомо про одного загиблого.

У ЗМІ з'явилися повідомлення, що стрілянину влаштував іноземець, якого нібито не пустили до Молдови після прильоту з Туреччини. У мережі також почали з’являютися відео з аеропорту.

Пізніше в поліції повідомили, що кількість жертв стрілянини вже зросла до двох — вбито прикордонника та цивільного. У те, що відбувалося, втрутився батальйон спецпризначення FULGER (спецназ поліції Молдови).

За деякими даними, злочинцем може бути громадянин росії, який нібито перебуває в ПВК "Вагнера".

На те, що відбувалося, вже відреагували в Україні. Спікер МЗС Олег Ніколенко повідомив, що Міністерство відстежує ситуацію в аеропорту міста Кишинів.

"Дипломати взаємодіють із молдавською владою для отримання деталей, з’ясовують можливу наявність українців. Для отримання допомоги наші громадяни можуть звертатися на гарячу лінію українського посольства: +37360170896", — каже він.

За офіційними даними, стрільця вже вдалося затримати. Нападник отримав поранення, йому надають медичну допомогу.

"У міжнародному аеропорту Кишинева іноземному громадянину було відмовлено у в'їзді до Республіки Молдова. Під час його супроводу в зону для повернення він схопив пістолет прикордонника і смертельно поранив двох людей. Агресор був нейтралізований", - кажуть в уряді Молдови.

Нагадаємо раніше ми писали про те, що, згідно з українськими розвідданими, росія хотіла захопити аеропорт Кишинева. Це підтвердила і місцева влада.

Також ми повідомляли, що під час російського удару по Україні в Молдові впала ракета.