Викидали дітей із 6 поверху та стрибали самі: у Казахстані загорілася висотка (відео)

Читать на русском
Автор
3029
Люди рятувалися від вогню як могли
Люди рятувалися від вогню як могли. Фото Колаж

До лікарні після пожежі доправили понад 30 постраждалих

У Казахстані сталася пожежа у 16-поверховому ЖК. Вогонь та дим швидко поширювалися, через що у мешканців почалася паніка. Дехто в спробах врятувати дітей скидав їх із балконів на мати, які знизу розтягли перехожі.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. На місці працюють усі екстрені служби.

Повідомлення про пожежу надійшло близько 17:10 за місцевим часом. Вогнище займання спочатку знайшли на п’ятому поверсі багатоповерхівки у місті Алмати, але пізніше з'ясувалося, що горять електричні кабелі у ліфтовій шахті з 1-го по 16-й поверхи. Площа пожежі не відома, її гасінням займаються пожежники.

З верхніх поверхів рятувальники евакуювали мешканців, вже вдалося вивести на вулицю близько 200–300 людей сходами, а ще 40 людей врятували за допомогою 3-колінних сходів та трьох автодрабин. Проте мешканці в паніці намагаються якнайшвидше врятувати власних дітей.

Так, на відео потрапив момент, як мешканці 6-го поверху викидають дітей через балкон та стрибають самі. За руки та ноги мати тримає свою дитину за балконом, після чого відпускає і та летить униз. Під вікнами дітей ловлять на мати і покривала, які розтягли чоловіки. До лікарень міста Алмати надійшли після пожежі з травмами та отруєнням 31 особа, серед яких 16 дітей.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що в росії виникла масштабна пожежа на пункті прийому макулатури. Величезний стовп чорного диму було видно з різних районів міста Аскай у Ростовській області.