Навіть зброю дали: у Буданова розповіли, як росія допомогла ХАМАСу напасти на Ізраїль

Читать на русском
Автор
4620
Напад на Ізраїль
Напад на Ізраїль

Москва використовує свої ПВК на Близькому Сході для підготовки терористів

До атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль причетна росія і вона не лише допомагала з плануванням нападу, а й передавала деякі зразки стрілецького та іншого піхотного озброєння.

Як розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв’ю Еспресо, у США поки що не мають інформації про причетність до цієї атаки Ірану, а ось за зустрічами російського керівництва з лідерами ХАМАС стежив увесь світ.

"Це офіційні візити вони не ховалися. І обговорювалися під час цих візитів не розвиток балету та культури, не захист клімату та не проведення вечорів кремлівсько-хамасівської дружби. Зрозуміло, що цікавили це обидві сторони. Взаємодія була і зброя була передана — окремі зразки стрілецького піхотного озброєння", — сказав Юсов.

Також представник ГУР наголосив, що є й інші свідчення причетності росії до атаки на Ізраїль і про них знають не лише у Києві та Тель-Авіві, а й в інших західних столицях.

Він також зазначив, що росія використовує "ПВК" для підготовки терористів на Близькому Сході, проте наголосив, що всі ці організації є частиною російських спецслужб та повністю фінансуються з російського бюджету. При цьому Юсов нагадав, що це у прямому ефірі підтвердив сам російський диктатор.

"Так, взаємодіяли. Так, контактували. І контакти були досить давно. Те, що сьогодні ХАМАС зі знанням справи використовує досвід, у тому числі й російсько-української війни — речі очевидні, знову ж таки, для багатьох у світі", — наголосив представник. української розвідки.

Як повідомлялося раніше, днями американський президент Джо Байден заявив, що напад ХАМАС на Ізраїль є "луною" російського вторгнення в Україну. Тим самим він порівняв політику російського диктатора з поведінкою терористичної організації, чим викликав обурення у кремля.