Генсек ООН виправдав атаку ХАМАС на Ізраїль та нарвався на жорстку відповідь ізраїльського посла: подробиці (відео)

Читать на русском
Автор
2574
Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан
Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан. Фото shutterstock.com

Генсек ООН став на бік терористів ХАМАС

На засіданні Ради безпеки ООН генсек організації Антоніу Гутерріш виправдав атаку ХАМАС на Ізраїль. Він заявив, що ця агресія була спровокована самими євреями.

Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан назвав такі заяви жахливими та закликав генсека ООН негайно подати у відставку. Він додав, що вкрай сумний той факт, що голова ООН дотримується "таких жахливих поглядів".

"Атака ХАМАС сталася не на порожньому місці. Палестинський народ протягом 56 років відчував задушливу окупацію… Їхні сподівання на політичне рішення важкого становища тануть", — заявив Гутерріш на засіданні Ради безпеки ООН.

Ці висловлювання посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан вважав "шокуючими", "жахливими" та "повністю відірваними від реальності". У своєму обліковому записі в Twitter посол закликав Гутеріша піти у відставку.

"Генеральний секретар ООН, який з розумінням ставиться до кампанії масового вбивства дітей, жінок і людей похилого віку, не вартий очолити ООН. Я закликаю його негайно піти у відставку. Немає жодного виправдання чи сенсу розмовляти з тими, хто виявляє співчуття до жахливих звірств, скоєних проти громадян Ізраїлю та єврейського народу. Просто немає слів", — заявив Гілад Ердан.

Він додав, що генсек ООН "цілком відірваний від реальності", яка сьогодні відбувається в Ізраїлі. А на "різанину, вчинену нацистськими терористами ХАМАС" Антоніу Гутеріш дивиться спотвореним і аморальним чином. Своїми словами про те, що атака ХАМАС на Ізраїль мала свої причини, він висловив розуміння тероризму та вбивств.

"Це справді незбагненно. Справді сумно, що голова організації, яка виникла після Голокосту, дотримується таких жахливих поглядів. Трагедія", — резюмував Гілад Ердан.

Ізраїль проведе оцінку своїх відносин з ООН після сьогоднішньої заяви Гутерреша, заявив ізраїльський постпред при організації.

За ситуацією в Ізраїлі можна стежити в режимі онлайн у матеріалі "Ізраїль активно готується до наземної операції в секторі Газа: хроніка (оновлюється)" .

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Китай висловив "глибоку симпатію" палестинцям. Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що всі країни мають право на самооборону.