Маски скинуто. До москви прибули представники ХАМАС та ще одні ненависники Ізраїлю

Читати російською
Автор

У ЗМІ давно обговорювалася тема зв’язків ХАМАС із рф

Після жорстокого нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня у країні триває кровопролитна війна. Водночас у четвер, 26 жовтня, до Москви прибули делегації терористичної організації ХАМАС та Ірану.

Інформацію про це підтвердила представник МЗС рф марія захарова. За даними росЗМІ, делегацію ХАМАС очолює член політбюро організації Муса Абу Марзук.

Крім того, до москви прибув заступник глави МЗС Ірану Алі Багері Кані. Він уже провів зустріч із заступником глави МЗС рф михайлом галузіним. Сторони, зокрема, обговорили й ситуацію на Близькому Сході.

Як відомо, росія підтримує відносини з ХАМАС. У рф, на відміну від багатьох інших країн світу, угруповання не вважається терористичним. Делегації ХАМАСу регулярно відвідують москву. Водночас цей візит став першим з початку нової війни в Секторі Газа.

Раніше російський диктатор владимр путін заявив про необхідність проведення палестино-ізраїльських переговорів, результатом яких має стати "реалізація рішень Ради безпеки ООН щодо створення незалежної суверенної палестинської держави".

Своєю чергою президент США Джо Байден заявив, що хоча ХАМАС і путін представляють різні загрози, між ними багато спільного — вони обоє хочуть повністю знищити сусідню демократію.

На візит ХАМАС до москви вже відреагували відомі блогери та журналісти. Так, український військовий оглядач Олександр Коваленко наголосив, що терористи не повинні взагалі мати можливості проводити такі "переговори".

Своєю чергою ізраїльський військовий журналіст Сергій Ауслендер, коментуючи цей візит, нагадав, що терористи ХАМАС убили 23 громадян росії.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що кількість жертв серед громадян України в Ізраїлі продовжує зростати. Станом на 26 жовтня підтверджено інформацію про 21 загиблого українця, а також 1 зниклого безвісти.