У секторі Газа зникли семеро російських спецагнетів: що відомо

Читать на русском
Автор
1608
Зв’язку з агентами немає два тижні
Зв’язку з агентами немає два тижні. Фото росЗМІ

У росії закликали бойовиків ХАМАС відпустити заручників

Внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль зник зв’язок із сімома агентами Служби зовнішньої розвідки рф. Агенти російської спецслужби перебували у секторі Газа.

Про це повідомляє Ізраїльське видання "Макор Рішон" із посиланням на власні джерела. Зв’язок із російськими спецагентами зник близько двох тижнів тому.

Повідомляється, що російські агенти були впроваджені до Гази близько двох місяців тому. Останні кілька днів росіяни намагаються зв’язатися з різними сторонами в Ізраїлі, щоб з’ясувати, що сталося з розвідниками. Джерела стверджують, що у Москві зростає занепокоєння щодо безпеки агентів.

Напередодні, 24 жовтня, прессекретар володимира путіна дмитро пєсков закликав терористів ХАМАС звільнити всіх заручників, яких утримують у Газі.

"Наша позиція ясна і однозначна. Росія робить все можливе для звільнення громадян рф, які перебувають у полоні у ХАМАС, і перебуває в контакті з усіма сторонами. Наші серця співчувають усім родичам і друзям викрадених. Ми сподіваємося, що вони (полонені — ред.) будуть скоро звільнені в цілості та безпеці. Звичайно, насамперед ми дбаємо про наших викрадених, які мають російське громадянство", — сказав дмитро пєсков.

Офіційної інформації від російської сторони про зникнення семи спецагентів СЗР не надходило.

За тим, як розвивається ситуацію в Ізраїлі, можна стежити в нашому матеріалі в режимі онлайн: "Ізраїль активно готується до наземної операції в секторі Газа: хроніка (оновлюється)".

Раніше "Телеграф" розповідав, скільки українців загинули в Ізраїлі через напад ХАМАС. Україна посідає друге місце у списку постраждалих країн після США.