Генсек ООН спробував виправдатися за слова про ХАМАС, Ізраїль відповів жорстким рішенням

Читать на русском
Автор
2280
Антоніу Гутерріш
Антоніу Гутерріш. Фото twitter.com/aneesatAbubakar

Пристрасті розпалюються

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш спробував пом’якшити свої висловлювання, які звучать як виправдання жорстокого нападу ХАМАСу на Ізраїль. Після них пролунали заклики до нього піти у відставку.

"Незадоволення палестинського народу не може виправдати жахливі напади ХАМАС. Ці жахливі напади не можуть виправдати колективне покарання палестинського народу", — спробував виправдатися Гутерріш у соцмережі Х (twitter).

"Телеграф" стежить за подіями на Близькому сході в режимі онлайн: Ізраїль активно готується до наземної операції в секторі Газа: хроніка (оновлюється)

Нагадаємо, ізраїльські офіційні особи розкритикували Гутерріша після того, як він заявив у Раді Безпеки ООН, що "палестинський народ зазнає окупації протягом 56 років", і "важливо також визнати, що напади ХАМАС сталися не у вакуумі". Багато хто закликав його піти у відставку.

Водночас Ізраїль настільки негативно сприйняв висловлювання генсека ООН, що ухвалив рішення відмовляти у видачі віз представникам ООН. Про це заявив посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан, пише Times of Israel.

"Через його (Гутерріша, — ред.) висловлювань ми відмовимо у видачі віз представникам ООН", — сказав Ердан в інтерв’ю Армейському радіо.

Він додав, що Ізраїль вже відмовив у візі заступнику генерального секретаря з гуманітарних питань Мартіну Гріффітсу. Ердан додав: "Час подати їм урок".

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що Китай висловив "глибоку симпатію" палестинцям. Міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив, що всі країни мають право на самооборону.

Зверніть увагу! Експерти розповіли "Телеграфу", як події на Близкому Сході можуть розвиватися далі, а також про вплив того, що відбувається, на російсько-українську війну: Війна Ізраїлю з ХАМАС: ситуація загострюється, торги продовжуються і як це позначиться на Україні