Вінтажний Mercedes з "начинкою" Tesla: українці здивували всіх на тюнінг-шоу у Лас-Вегасі (фото)

Читать на русском
Автор
716
Українські майстри відтворили легендарний Mercedes 300 SL Gullwing Новина оновлена 06 листопада 2023, 12:23
Українські майстри відтворили легендарний Mercedes 300 SL Gullwing. Фото autogeek.com.ua

Нову модель назвали Tesla Gullwing

Українські тюнери презентували відомий Mercedes 300 SL Gullwing відтворений у форматі електрокара на тюнінг-шоу SEMA у Лас-Вегасі. Уся "начинка" для авто запозичена у Tesla Model 3.

Також майстри осучаснили дизайн легендарного авто. Про це йдеться на сайті Autogeek.

Mercedes 300 SL, представлений на шоу, — це клон, який побудували в українському ательє TSK, що відкрило своє представництво в США. Цьогорічна участь компанії у SEMA — не перша, адже торік вони вразили всіх яскравими тюнінгованими Tesla. А нинішній проєкт увійшов у ТОП 40 найкращих авто SEMA.

Tesla Model 3 стала донором шасі та силової установки. Засновник TSK Богдан Головатюк зазначив, що цим проєктом компанія хотіла показати, що не важливо, який в авто кузов, адже головне — технології всередині.

Нову модель назвали Tesla Gullwing. Ззовні вона нагадує легендарний Mercedes 300 SL: довгий капот, круглі фари й фірмові двері — "крила чайки".

Проте майстри осучаснили дизайн — розширили арки, додали карбоновий обвіс і діодну оптику. Також з'явилися сучасні колеса та шини.

Салон Mercedes-Benz 300 SL вкрили шкірою бірюзового кольору. Кермо ж і центральний дисплей впізнавані вже за Tesla Model 3. Авто має всі "фішки" електрокара — клімат-контроль, навігацію та навіть автопілот.

Новенький Mercedes 300 SL Gullwing може розігнатися до 100 км/год за 3,9 с. Запас ходу становить 350 км, також підтримується швидка зарядка на станціях Tesla Supercharger.

Раніше "Телеграф" писав, що у Україні помітили дуже ексклюзивний та рідкісний суперкар Mercedes SLR McLaren Crown Edition. Його було створено лише у 10 екземплярах, і всі вони призначені для королівської родини. Це чисто виставковий зразок з колекції короля Бахрейну, пробіг якого складає всього 41 км.