Маск спробував виправдатися за антисемітський скандал: нова заява

Читать на русском
Автор
1992
Ілон Маск
Ілон Маск. Фото nationaltoday.com

Бізнесмен регулярно робить скандальні заяви

Американський мільярдер Ілон Маск прокоментував антисемітський скандал, який викликали його сумнівні висловлювання. Інцидент спричинив рекламний бойкот його соціальної мережі Х (колишній Twitter).

"Минулого тижня в ЗМІ з’явилися сотні фальшивих історій, у яких стверджувалося, що я антисеміт. Немає нічого більш далекого від правди. Я бажаю людству тільки кращого і процвітаючого та захоплюючого майбутнього для всіх", — написав Маск у Х.

Нагадаємо, днями один із користувачів соцмережі X написав коментар, у якому звинуватив євреїв у тому, що вони "роздмухують ненависть до білих людей". Маск відповів, що згоден з його позицією і додав, що деякі єврейські громади несправедливо нападають на білу більшість західних країн, оскільки через свою приналежність до меншин не можуть критикувати інші групи меншин, які в основному є джерелом ненависті до євреїв.

Після цього великі компанії відмовилися розміщувати рекламу в X. До бойкоту, зокрема, приєдналися IBM, Apple, Amazon і Oracle. На заяви мільярдера також відреагували у Білому домі, засудивши подібні висловлювання та назвавши їх "огидною пропагандою антисемітської та расистської ненависті". Сам Маск пригрозив, що в понеділок, 20 листопада, подасть "термоядерний" позов до суду на Media Matters for America і "всіх, хто брав участь у шахрайській атаці на компанію".

Як повідомляв "Телеграф", наприкінці жовтня Маск закликав до припинення вогню в Україні. Він назвав війну України проти рф, що напала на неї, "безнадійною ситуацією" і заявив, що "нам потрібно відновити нормальні відносини з росією".