ХАМАС, ймовірно, здійснив атаку на ядерний об'єкт Ізраїля – ЗМІ

Читать на русском
Автор
4529
Після атаки на території бази сталося займання
Після атаки на території бази сталося займання. Фото Скриншот

Це перший випадок, коли джихадисти завдали удару по ядерному об'єкту Ізраїля

Палестинське терористичне угруповання ХАМАС під час нападу на Ізраїль 7 жовтня атакувало ракетою військову базу "Сдот-Міха" у 42 км від Єрусалиму. Вважається, що на цій базі нібито зберігається ізраїльська ядерна зброя.

Про це повідомляє американське видання The New York Times. За даними видання, палестинські терористи 7 жовтня випустили ракету, яка влучила у базу.

Директор проєкту ядерної інформації Федерації американських вчених Ганс Крістенсен сказав виданню, що в тому районі може зберігатися від 25 до 50 пускових установок ізраїльскої ядерної зброї "Єрихон". Але ядерна зброя, скоріше за все, не постраждала – хоча після ракетного удару почалося займання на прилеглій території.

"Ці боєголовки, швидше за все, зберігаються в окремому місці трохи далі від бази, тому вони не перебували під загрозою під час атаки", – зазначив експерт.

Видання відзначає, що це перший відомий випадок удару противників Ізраїля по місцю, де може бути розташована ядерна зброя Тель-Авіва. При цьому досі нема розуміння, чи був удар випадковістю, або ж ХАМАС точно знав, куди цілити.

Раніше "Телеграф" повідомив, що Ізраїль готується ліквідувати ватажків ХАМАС у всьому світі.

Армія оборони Ізраїлю оголосила, що розширює наземну операцію на весь Сектор Гази. ЦАХАЛ закликав до додаткової евакуації населення на півдні.