Венесуела готується до анексії регіону Гайани: Мадуро показав нову карту (фото)

Читать на русском
Автор
1852
Ніколас Мадуро
Ніколас Мадуро. Фото Facebook

Референдум проводився всупереч рішенню Міжнародного суду ООН

Президент Венесуели Ніколас Мадуро показав нову карту своєї країни з включеним до неї спірним з Гайаною регіоном Ессекібо. Цю карту він має намір надавати як нову до всіх навчальних закладів.

Мадуро назвав Ессекібо "зоною інтегральної оборони" і дав пораду нафтовикам зупинити там операції на шельфі протягом трьох місяців. Про це пише Daily Mail.

Фото: Daily Mail

До цього, у неділю, 4 грудня, Ніколас Мадуро в неділю провів референдум, у якому питав венесуельців, чи хочуть вони, щоб регіон Ессекібо, спірний протягом 100 років, належав їм. 95% громадян Венесуели начебто підтримали на референдумі пропозицію влади.

"Він призначив генерала Алексіса Родрігеса Кабельо главою регіону й у вівторок направив його до міста Тумеремо, віддаленого шахтарського містечка в джунглях, за 120 миль від кордону", — йдеться у матеріалі.

Фото: Daily Mail

Що примітно, референдум проводився всупереч рішенню Міжнародного суду ООН, яким було передбачено помірність Венесуели від будь-яких дій щодо зміни ситуації у суперечці з Гайаною.

Наступного дня після так званого референдуму Ніколас Мадуро оголосив про низку заходів, які є підготовкою до виконання рішення референдуму з анексії Ессекібо. Тоді ж, 5 грудня, він і представив нову карту Венесуели, де відзначено регіон Ессекібо.

Президент також звернувся до парламенту з проханням створення штату Гайана-Ессекібо, "інтегральної зони оборони" на цій території, активізувати перепис населення та план соціальної уваги до мешканців.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що відбувається у Венесуелі, і чому у світі може спалахнути нова війна, яка буде близько до США.