У Данії змінився монарх: королева Маргарет ІІ передала престол сину (фото)

Читать на русском
Автор
908
Королева Маргрете ІІ прибуває до парламенту
Королева Маргрете ІІ прибуває до парламенту. Фото Reuters

Тисячі людей прийшли підтримати монархів

У неділю, 14 січня, Данія зустріла нового короля. Церемонія передачі престолу від королеви Маргарет Другої її синові, кронцпринцу Фредеріку, пройшла у Копенгагені, столиці країни.

Про це повідомляє Reuters. Також видання опублікувало фото урочистої події.

Монархиня в золотій кареті у супроводі кінноти гвардійського гусарського полку із замку Амалієнборг прибула до парламенту, де підписала зречення від престолу. Тисячі людей з прапорами зібрались під будівлею уряду, щоб привітати нового короля та подякувати королеві за її вірність державі.

Королева підписує зречення від престолу

Зауважимо, що глава престолу у Данії не має реальної влади, а також не долучається до формування внутрішньої політики. Політичний курс визначає уряд, який призначається обраним парламентом.

Новому королю Данії 55 років.На престол він зійде під імʼям Фредерік Десятий. Він, як і його мати, представлятиме на престолі німецьку династію Глюксбургів, хоча за батьківською лінією належить до французької графської гілки Лаборд де Монпеза.

А його матері — Маргарет Другій 83 роки. Вона була коронована понад пів сотні років тому, 1972 року. Після смерті британської королеви Єлизавети царювання данського монарха стало найдовшим у Європі.

Нагадаємо, ми раніше писали, що королева Данії оголосила про намір зректися престолу в новорічному телезверненні. Вона стала першим за майже 900 років монархом Данії, який відмовився від престолу.