Росте не щодня, а щогодини: чим Землі може загрожувати гігантська сонячна пляма

Читать на русском
Автор
50041
Магнітні бурі у травні
Магнітні бурі у травні. Фото Апостроф

Астросиноптики не виключають ймовірності нових спалахів на Сонці

Працівники сонячних станцій пильно слідкують за активністю плями AR3311 на світилі і, якщо вірити прогнозам, окрім змін у її розмірі, вона ще постійно викликає сонячні спалахи.

Як повідомляє сайт Spaceweather, астросиноптики не можуть вказати точної дати, коли Земля очікує на нове випробування магнітних бур.

Водночас, фахівці з сайту Gismeteo впевнені, що протягом наступних двох діб бурі малоймовірні. Земля знаходитиметься у стані спокою.

Таку ж думку також підтверджують астросиноптики з лабораторії Tesis.xras. Найближчим часом, 26 травня, земляни можуть готуватись лише до невеликого магнітного збурення 4 балів потужності. Потім до кінця травня на планеті запанує тиша.

А от у червні метеочутливим людям слід підготуватись до головного болю. На початку й у середині місяця прогнозуються "оранжеві" дати, коли бурі сягатимуть 4 балів — 2 та 16 червня. Після того Землю накриє триденна слабка магнітна буря потужністю 5 балів. Такими датами є 18, 19 та 20 червня.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про максимальний перепад космічної радіації на Сонці. Це явище стане причиною нових магнітних бур на Землі.