Сотні спроб прориву та налякані стріляниною мігранти: що відбувається на кордоні Польщі та Білорусі (відео)

Читать на русском
Автор
1160
Ранок на кордоні Польщі та Білорусі. Новина оновлена 11 листопада 2021, 20:42
Ранок на кордоні Польщі та Білорусі.. Фото twitter.com/PolskaPolicja

Тисячі нелегалів живуть у наметах біля лінії поділу держав.

На кордоні Польщі та Білорусі відбулися 599 спроб прориву кордону у бік Євросоюзу. Затримано дев’ятьох осіб — п’ять ліванців, три іракці та один сирієць.

Про це повідомляє прикордонна служба Польщі.

За допомогу нелегалам заарештовано громадян Росії, Швеції та Литви — 3 особи.

Поляки також опублікували відео, на якому, як стверджують у Міністерстві національної оборони, білоруські прикордонники лякають мігрантів пострілами біля кордону. Чути крики переляканих людей.

Білоруські прикордонники лякають мігрантів

Напередодні спроби мігрантів прорватися через кордон були зафіксовані поблизу пропускного пункту "Кузниця". Його через наплив мігрантів тимчасово закрили.

Супутниковий знімок кордону Польщі та Білорусі
Польсько-білоруський кордон у районі пункту пропуску "Кузниця"

Мігрантам, які перебувають на території Білорусі, постачають продукти — польські прикордонники опублікували відео. Його назвали акцією пропаганди. На ньому мігрантам білоруси передають продукти перед камерами.

Раніше білоруські прикордонники заявили, що польські правоохоронці застосували чинність, коли виставляли мігрантів за кордон держави. Вони повідомили про чотирьох травмованих нелегалів-курдів. Їм надали допомогу.

Криза на кордоні розпочалася кількома днями раніше. Територією Білорусі мігранти пройшли пішим маршем до кордону з Європейським Союзом. Польща стягнула до кордону силовиків, щоби не допустити прориву.

Кількість нелегалів уздовж кордону оцінюється у кілька тисяч. Вони стали наметовим табором.

Раніше "Телеграф" писав, що на польсько-білоруському кордоні мігранти збиралися сім’ями, є жінки та діти. За ситуацією стежать також і українські прикордонники.