Українці зможуть безкоштовно поїхати до Німеччини: як отримати квиток на потяг

Читати російською
Автор
Новина оновлена 02 грудня 2022, 21:15

Потяг курсуватиме протягом усього грудня

З Польщі, в якій зараз перебуває більш як півтора мільйона українців, запустили гуманітарний поїзд до Німеччини. Він курсуватиме протягом одного місяця. "Телеграф" розповість, хто та як може отримати на нього квиток.

Так, поїзд сполученням Перемишль – Ганновер Messe/Laatzen. України зможуть добиратися з українсько-польського кордону до Німеччини безкоштовно протягом усього грудня.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Пшемисль — Ганновер Мессе гуманітарний поїзд".

Як отримати квиток

Квитки на поїзд Перемишль — Ганновер пасажирам не будуть потрібні. Також немає потреби проходити реєстрацію. Для того, щоб проїхати цим поїздом, необхідно бути в потрібний час на пероні, або звернутися до працівників Червоного хреста або до волонтерів за додатковою інформацією.

Зверніть увагу, що посадка пасажирів діє з пріоритетом: спочатку люди з браслетами від Польського Червоного Хреста, потім сім’ї з дітьми, люди похилого віку та люди з інвалідністю, а потім усі інші.

У разі, якщо на всіх пасажирів не вистачить місць, людей поселять у гуманітарний центр у Перемишлі та видадуть браслет, який гарантує їм місце у наступному поїзді.

Розклад руху поїздів Перемишль – Ганновер

Безкоштовні поїзди курсуватимуть через день, починаючи з 1 грудня.

До Ганновера поїзд зазвичай прибуває між 14:30 та 16:00. До 16.12.2022 через несправності на залізничних коліях прибуття зазвичай затримується ще на кілька годин. Тому час прибуття о 18.00-19.00.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Україні разом відкрили продаж квитків на потяг на Крим та на Донбас, які зараз тимчасово перебувають під окупацією.