Румунії довелося визнати: російський "Шахед" впав на території країни

Читать на русском
Автор
578
Уламки Shahed знайшли в румунському місті Новина оновлена 07 вересня 2023, 07:06
Уламки Shahed знайшли в румунському місті. Фото Відкриті джерела

Влада країни НАТО каже, що російський дрон, який впав на їх території, загрози не становить

У Міноборони Румунії підтвердили, що під час атаки на Одеську область 4 вересня уламки одного з російських дронів упали на їхній території. Чи Румунія якось реагуватиме на російську агресію, невідомо.

Про це повідомляє місцевий телеканал Antena 3 CNN із посиланням на слова міністра оборони Румунії Анхеля Тілвара. Відомо, що дрон перетнув кордон і впав на території країни НАТО, коли окупанти намагалися атакувати порт Рені на річці Дунай, що проходить вздовж кордону між Україною та Румунією.

Так, голова румунського оборонного відомства у середу, 6 вересня, відвідав прикордонний регіон Плаур у повіті Тулча та оглянув територію. І якщо ще кілька днів тому Румунія заперечувала інформацію про БПЛА Shahed, що впав, то зараз цей факт довелося підтвердити. Постраждалих та руйнувань немає.

"У вівторок увечері близько 18:00 румунські військово-морські сили виявили металеві останки в районі Плауру, які можуть бути уламками безпілотника. Після чого почалися розслідування на місці", — заявив Анхель Тілвар.

Він додав, що країна не порушувала цієї проблеми, оскільки не було знайдено елементів, які можуть становити загрозу. Зазначимо, що місто Тулча знаходиться приблизно у 20 км від українського міста Ізмаїл та у 66 км від міста Рені.

Також "Телеграф" розповідав, що в ніч на 6 вересня окупанти знову атакували Одеську область, через що загинув робітник агропідприємства. Найбільше дісталося Ізмаїльському району.