"Нелюди": Шойгу обізвав українців і розповів, як Путін "допоміг" Криму

Читать на русском
Автор
7603
Путін під час візиту до Криму вважає себе головою півострова, доки весь світ визнає територію українською
Путін під час візиту до Криму вважає себе головою півострова, доки весь світ визнає територію українською. Фото s0.rbk.ru

Російський міністр заявив, що Україну почали руйнувати ще 20 років тому, але "на допомогу" прийшов Путін

У Росії, яка почала вогневі навчання прямо на кордоні з Україною, продовжують дивувати риторикою про нашу країну. Цього разу міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що мир у Криму нібито став можливим завдяки Росії: мовляв, на півострів могли "ринути українські ультранаціоналісти".

Про це міністр сказав в інтерв’ю для газети "Аргументи та факти".

За словами Шойгу, українці нібито почали руйнувати свою країну з 2000 року, а 2014-го Володимир Путін "допоміг" частині України — Криму — "зберегти мир".

"Якби вся ця публіка — українські неофашисти, ультранаціоналісти, екстремісти та найманці з європейських країн та США — прибули тоді після скоєння в Києві держперевороту, як вони збиралися, до Криму, — запевняю, нікому мало не здалося б. Там було б таке вогнище, що не загасили б усім світом", — заявив Шойгу, незважаючи на те, що весь світ вважає Крим українським, а Росію — країною-окупантом.

Також міністр оборони РФ каже, що саме ці українські "нелюди" нібито наводять лад на Донбасі, і вкотре не визнав Росію стороною конфлікту.

Зазначимо, що раніше одіозний російський політик – голова ЛДПР Володимир Жириновський – знову відзначився агресивною риторикою у бік України та прямо закликав до знищення нашої країни.

Також нагадаємо, що Росія нещодавно надіслала проекти договорів про "гарантії безпеки" представникам США та НАТО. Зокрема, у цих документах йдеться про те, що Альянс має гарантувати, що Україна не зможе приєднатися до НАТО — для Росії це нібито питання "життя і смерті".